Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hevosen selän painuminen

Hevosen selän painuminen voi johtaa rintarangan ongelmiin. Rintarangan ongelma on hyvin merkittävä ongelma. 

Rintarangan ja lannerangan okahaarakkeiden lähentymää

Hevonen voi kärsiä thoraxista, eli rintarangan sekä lannerangan alueen nikamien ongelmasta. Näitä ongelmia kutsutaan "suuteleviksi nikamiksi. Nikamien okahaarakkeet, spinosukset, ovat alussa säkäalueella taaksepäin, välillä ylöspäin ja lopulta thorax-rangan loppuosassa eteenpäin. Ne ovat niin lähekkäin toisiaan, ettei selällä olisi varaa painua alaspäin tai vetäytyä kasaan. Muutoin spinosukset lähestyvät toisiaan liikaa. Tällöin puhutaan Kissig Spine -hevosista.


Nikaman välit ja spinosukset ovat riittävän kaukana toisistaan, rangan ollessa normaalitilassa.

Selän painuessa alkavat nikamien ja okahaarakkeiden välit tulla liian ahtaiksi ja ovat lopulta kiinni toisissaan. Silloin okahaarakkeet hankautuvat toisiinsa ja poikkihaarakkeiden facettinivelet menevät lukkoon, estäen terveen hermoviestinnän, sekä tuoden toiminnallisia ongelmia kipua ja lopulta kulumisia ja luutumisia ynnä muuta. Okahaarake ongelma voi myös olla, synnynnäisesti liian kapeat välit, jota myös pahentaa lihaskireydet sekä virheellinen kehonkäyttö. 


Hevosilla yleisesti häiritsevä ongelma-alue

Thorax rangan alue, joka voi olla hevosella  häiritsevä ongelma-alue. Vaikka okahaarakkeet ovat hyvin erillään ja vahingoittumattomat, silti se on alue joka kerää herkästi jännitystä.
 Okahaarake ongelma hevosen selkä vaatii säännöllistä käsittelyä, kun saamme ongelma alueen pehmyt kudosten aineen vaihdunnan pidettyä mahdollisimman toimivana, kudos on elävämpi ja rennompi ja okahaarakkeen väli rentoutuu ja hiukan avautuu ja helpottaa oireita. Sekä toimimaton alue selässä, rasittaa terveitä alueita toimimattomuudellaan, jolloin ongelma sataa edetä, tilannetta voimme estää pahenemasta ja hoitaa oireita.