Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Lähikurssit

Järjestän koronaturvallisia pienryhmissä toimivia lähikursseja. Ohessa on koottu edellisiä kurssiohjelmia. Pyynnöstä räätälöin kursseja myös omalle talliyhteisöllenne toiveiden mukaisesti. Kurssi voi olla muutaman tunnin mittainen, tai useamman päivän kestoinen.

Pyydä tarjous kurssista.

Tiina Kataja puh. 040-5924891

KURSSI: HEVOSEN KEHONHUOLTO HARRASTAJILLE, OSA 1
SAVIJÄRVEN KARTANO 5.9.2020

Pidä huolta hevosystäväsi hyvinvoinnista ja ylläpidä sen hyvinvointia hoitojen välillä. Huomioi hevosta: näe paremmin sen hyvinvointi, tiedä enemmän ja vaikuta paremmin harrastukseesi.

Kurssipäivä sopii jokaiselle hevosia harrastavalle ihmiselle, joka haluaa ylläpitää hevosten kehon ja mielen hyvinvointia. Opit kurssilla ylläpitämään hevosesi hyvinvointia ammattihoitajan hoitojen välillä.“Opit, kuinka pystyt itse ylläpitämään hevosen kehon rentoutta, liikkuvuutta ja tasapainoisuutta, sekä vaikuttamaan kehon jännitystiloihin. Havaitsemaan hevosen kehossa epäkohdat, ennen kuin ne muuttuvat häiritseväksi ongelmaksi. Kykenet ylläpitämään hevosen kehon hyvinvointia, jotta ammattiauttajien tarve vähenee, tai huomaat tarvittaessa hakea apua ajoissa.”

Ajankohta: la 5.9.2020. klo 11-17

Paikka: Savijärven kartano, 04130 SIPOO

Kurssiohjelma:

Klo 11 Teoriaosuus

1. Yleisimmät syyt, miksi hevosen kehon tila huononee

2. Kuinka edelliset ongelmat oireilevat?

3. Kipukäyttäytyminen. Kuinka hevonen näyttää kipua - kivun yhteys stressiin, pakoreaktioon ja käytösongelmiin

4. Hevoskohtaisesti oikea rasitus, määrä ja laatu

5. Notkeus, vahvuus ja liikkuvuuden ylläpito

6. Pidä mieli hyvänä ja vähennä stressiä, lisää hyvänolon hormonien vaikutusta, ja kuinka siihen vaikutamme käytännössä. Tämä osa jatkuu käytännön harjoitukseksi lounaan jälkeen

13.30 lounas

klo.14.30 Alkaen käytännön osuus

1. Palpaatioharjoitus: tunnista kipu, jännitys ja normaali tila.

2. Näe vinous, epäsymmetrisyys, ongelmaliike mekaniikassa, opettele näkemään poikkeavuus.

3. Hevosen kehon rentouttaminen, lisää hyvän olon hormoneja.


Päivän kesto noin 6 h, hinta 170e henkilöltä, (sis.alv.24 %). Kurssimaksuun sisältyy keittolounas, taukokahvi, tee, pientä purtavaa ja tilavuokra. Kurssille otetaan noin 12 henkilöä.

Kurssille maksetaan ilmoittautumismaksu 50 euroa, jota ei palauteta, vaikka osallistumisesi peruuntuisi. Ilmoittautumismaksulla saat varmistettua
paikkasi kurssilla. Mikäli estyt osallistumasta kurssille, on sinun mahdollista myydä osallistumispaikka eteenpäin. Saat ilmoittauduttuasi tarkemmat maksutiedot sähköpostiisi.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot suoraan Tiinalle sähköpostilla, tai puhelimitse soittaen tai tekstiviestillä:

tiina.kataja@hevososteopatia.fi

Puh. 040 592 4891


KURSSITARJOUS:

Kirja Elinvoimaa ja terveyttä hevosellesi hintaan 30 euroa (ovh 37 euroa).

Ilmoita osallistumisesi yhteydessä, jos olet kiinnostunut ostamaan kirjan tarjoushintaan. Myös kurssilla on mahdollista ostaa kirjan, ja maksun voi suorittaa tällöin kortilla tai käteisellä.

Tutustu kirjaan

Ajatuksia kurssin taustalla:


“On turhauttavaa, jos hevosen kehon tila seilailee huonosta hyvään ja hyvästä huonoon. On ymmärrettävää, jos ongelman muodostumiseen liittyy trauma tai muu syy, johon ei ole mahdollista vaikuttaa. Jos kehon tila saadaan säilymään vakaampana sillä, että ymmärretään ja osataan enemmän, siihen voidaan myös vaikuttaa oppimalla lisää.”


“Tavoitteeni on antaa enemmän tietoa ja taitoa hevosharrastajille. On sääli - ja vähemmän tehokasta-, jos ainoastaan ammattilaiset ylläpitävät ja palauttavat hevoselle terveyttä ja hyvinvointia. Viisaampaa ja hevosta kohtaan parasta, on pyrkiä vaikuttamaan jo terveeseen kehoon, omilla toiminnoillaan.”

“Hevonen ei pääse huononemaan yhtä herkästi, koska opit huomaamaan pienemmät merkit ja tiedät mikä ei ole normaalia, sekä osaat puuttua niihin ajoissa, ennen kuin hevonen oireilee voimakkaasti. Mitä huonommaksi hevonen pääsee, sen kauemmin se on myös toipilas, ja herkkä huononemaan uudelleen.”

____________


Aikaisemmat kurssit:

Lyhytkurssi hevosen vinoudesta (25.4.)

Lyhytkurssi Rangan biomekaniikka