Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Menneet kurssit: Hevosen rangan biomekaniikka

HEVOSEN RANGAN BIOMEKANIIKKA

Mitä tarkoittaa hevosen rangan biomekaniikka? Miten hevosen ranka ja pehmytkudokset kietoutuvat ja vaikuttavat toisiinsa? Kuinka rangan tulisi liikkua ja miten liikuvuuteen voi vaikuttaa? Kurssi soveltuu hevosharrastajille sekä ammattilaisille.

Ajankohta: la 23.5.2020. klo 11-17.30

Paikka: Savijärven kartano, 04130 SIPOO

Kurssiohjelma:

Hevosen biomekaniikka

6,5 tunnin kurssipäivä, sisältää kolmen tunnin teoriaosuuden, kahden ja puolen tunnin käytännön harjoittelun sekä lounaan.

Teoriaosuus

Hevosen vinoutuessa myös sen rangan ja lantion asento muuttuu, ja kehon toiminta vaikeutuu. Pehmytkudos ja ranka liittyvät aina samaan ongelmaan tai toimivat yhdessä hyvin. Rangan liikerajoitukset tuovat joustamattomuutta, kipua, vinoutta, huonoa tasapainoa ja ongelmia kehon toiminnassa, sekä vaikuttavat terveyteen.

Käymme läpi teoriaosuudessa mm:

-Hevosen rangan fysiologiaa: ranka jakautuu neljään osaan, rangan kaarteisiin, kuinka kaarteet toimivat.

-Miten nikamien tulisi pystyä liikkumaan? Jokaisen nikaman olisi liikuttava kuuteen eri liike suuntaan.

-Samat kuusi liikesuuntaa, tulee tärkeinä esille hevosen suorittamisessa, ja on hyvä huomioida harjoituksissa.

-Kuinka rangan olisi toimittava hevonen liikkuessa ja suorittaessa tehtäviä?

- Onko rangan ongelmana aina fasetti-nivel lukko tai onko ongelmia ilman lukkojakin?

- Miten rangan huono toiminta häiritsee myös nikaman hermojuuriaukosta lähtevää ääreishermoa?

Käytäntöosuus

- Demohevosen avulla Tiina Kataja käy läpi hevosen hoitaen, ja kuvaten, miten teoria kohtaa esimerkkihevosessa: kuinka hoidon kautta vaikutetaan ranganalueen ongelmiin ja kuinka
palautetaan liikkuvuutta tärkeisiin liikkumattomiin alueisiin. Hevosen kehon alueelta löytyy pääongelma, sekä siitä seuranneita toisarvoisempia ongelmia. Käytännön harjoituksessa Tiina hoitaa pääsyyn ja katsotaan kuinka paljon toisarvoiset ongelmat vapautuvat sen seurauksena.

- Käytännön harjoituksissa tutkitaan ja pohditaan rangan asentoa esimerkkihevosilta, kuinka hevosen ranganasento ja kehonasento vaikuttavat sen liikkeeseen ja suorittamiseen. Mietimme tai testaamme, kuinka voisimme helpottaa esimerkkihevosten liikkumista, ratsain, jumppaamalla,
sekä erillaisilla jokamiestekniikoilla.

Tarkemmat kurssitiedot

Kurssin hinta on 175 euroa henkilöltä, sis. 24 % alv. Koulutuspäivän kesto on 6,5 tuntia. Hinta sisältää koulutuksen lisäksi keittolounaan, kahvi/tee, pientä purtavaa sekä tilavuokran.

Kurssille mahtuu 10-15 henkilöä. Kurssille maksetaan ilmoittautumismaksu 50 euroa, jota ei palauteta, vaikka osallistumisesi peruuntuisi. Ilmoittautumismaksulla saat varmistettua
paikkasi kurssilla. Mikäli estyt osallistumasta kurssille, on sinun mahdollista myydä osallistumispaikka eteenpäin. Kurssin loppusumma laskutetaan erikseen sinulta, ja sen eräpäivä on viikko ennen kurssia.

Ilmoittaudu suoraan Tiinalle sähköpostilla, tai puhelimitse tekstiviestillä:

tiina.kataja@hevososteopatia.fi

Puh. 040 592 4891

KURSSITARJOUS:

Kirja Elinvoimaa ja terveyttä hevosellesi hintaan 30 euroa (ovh 37 euroa).

Ilmoita osallistumisesi yhteydessä, jos olet kiinnostunut ostamaan kirjan tarjoushintaan. Myös kurssilla on mahdollista ostaa kirjan, ja maksun voi suorittaa tällöin kortilla tai käteisellä.

Tutustu kirjaan